Δελτία Τύπου
Η επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα (23/5/2014)

    Αντιπροσωπεία ελληνικών ομάδων εθελοντών για την παροχή βοήθειας στις περιοχές της Σερβίας, που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες, η οποία απαρτίζεται από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και δύο ακόμη ομάδες εθελοντών, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του, στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.
 
    Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επικείμενη αναχώρηση της αποστολής εκπροσώπων των εθελοντικών ομάδων, που αποτελείται από δέκα άτομα, σε περιοχές της Σερβίας, κατόπιν έκκλησης της σερβικής ομάδας διάσωσης “Serbia Rescue Team”. Η επιχείρηση διάσωσης από τους Έλληνες εθελοντές γίνεται σε συνεργασία με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που θα στηρίξει και θα συντονίσει το έργο της διάσωσης.
 
    «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι αλληλέγγυα και βρίσκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές στη γειτονική Σερβία και έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Στεκόμαστε αρωγοί στην αξιέπαινη προσπάθεια της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και όλων των εθελοντών, που με πνεύμα αυτοθυσίας και ανιδιοτέλειας ανταποκρίθηκαν ταχύτατα στο κάλεσμα των δοκιμαζόμενων γειτόνων μας. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, θα παράσχουμε κάθε δυνατή στήριξη προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι δυσκολίες που προκύπτουν για την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής διάσωσης. Για μας ύψιστη προτεραιότητα έχει η ανθρώπινη ζωή. Και μπροστά στην αξία αυτή, κάθε πρακτικό εμπόδιο είναι αμελητέο», υπογράμμισε μετά το πέρας της συνάντησης οΠεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
 
 
 
    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αποστολής των εθελοντικών ομάδων στη Σερβία και αρχηγός της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης Μίλτος Μπενάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την πολύτιμη συνδρομή της Π.Κ.Μ. στην πραγματοποίηση της επιχείρησης. «Σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπου η κινητοποίηση των ομάδων διάσωσης πρέπει να είναι άμεση, η παροχή οποιασδήποτε βοήθειας για την υλοποίηση του σκοπού είναι για μας ιδιαίτερα πολύτιμη. Ευχαριστούμε τον κ. Τζιτζικώστα για την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, που θα συνδράμει και θα συντονίσει την επιχείρησή μας», δήλωσε ο κ. Μπενάκης. Ο κ. Μπενάκης εξήγησε το επιχειρησιακό σχέδιο της αποστολής, που προβλέπει μετάβαση στις πληγείσες περιοχές με σωστικές λέμβους, αντλίες υδάτων και σκύλο διάσωσης, όπου η ομάδα θα επιτελέσει διασωστικό ρόλο και θα παρέχει υγειονομική υποστήριξη στους κατοίκους των περιοχών.

Copyright (c) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ Design By exantas